PHARMApoint 2023 – 21 & 22 Οκτωβρίου

Με εντυπωσιακή συμμετοχή 3.000 συνέδρων και 82 εταιρειών ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του PHARMA point 2023, της μεγαλύτερης φαρμακευτικής διοργάνωσης στη Βόρεια Ελλάδα, που φέτος συμπλήρωσε 23 χρόνια.

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στις 21 και 22 Οκτωβρίου 2023, στο Συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης», υπό την αιγίδα του Τμήματος Φαρμακευτικής ΑΠΘ, του Τμήματος Φαρμακευτικής ΕΚΠΑ, του Τμήματος Φαρμακευτικής Πανεπιστημίου Πατρών και του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Το «παρών» έδωσαν διακεκριμένοι πανεπιστημιακοί και επιστήμονες από το χώρο της υγείας και του φαρμάκου, εκπρόσωποι της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας, στελέχη φαρμακευτικών επιχειρήσεων, εκπρόσωποι φορέων της φαρμακευτικής αγοράς, φαρμακοποιοί, βοηθοί φαρμακείου και φοιτητές Φαρμακευτικής.

Το PHARMA point αποτέλεσε για ακόμα μία φορά σημείο συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων σχετικά με τις ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις με έμφαση στη χρήση τεχνικών τεχνητής νοημοσύνης στο ελληνικό φαρμακείο. Βαρύτητα δόθηκε από όλους τους εμπλεκόμενους στην φαρμακευτική αγορά στο θέμα των ελλείψεων φαρμάκων και τόνισαν πως πρέπει να δοθεί προτεραιότητα από όλους ώστε να μην λείπει κανένα φάρμακο από καμία οικογένεια.

Για ακόμη μια χρονιά η Pharma Q είχε δυναμική παρουσία με ομιλία και stand.

Η ομιλία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21 Οκτωβρίου είχε θέμα: «Αξιοπιστία & Καινοτομία στα προϊόντα cold & flu, διά χειρός Φαρμακοποιού ..!», με ομιλητή τον Δρ. Α. Σπαντιδέα, παθολόγο – κλινικό Φαρμακολόγο. Ο ιατρός παρουσίασε με κατανοητό τρόπο όλα εκείνα τα στοιχεία που θα βοηθήσουν τον φαρμακοποιό να αντιμετωπίσει ένα κοινό κρυολόγημα και μια εποχιακή γρίπη από τον πάγκο του φαρμακείου του καθώς και πόσο απαραίτητο είναι να έχει στη φαρέτρα του ένα αποτελεσματικό και αξιόπιστο σκεύασμα όπως είναι το Talorbin® .

To Talorbin® αποτελείται από το μοναδικό συνδυασμό Παρακεταμόλης 500mg, Φαινυραμίνης 25mg και Βιταμίνης C 200mg.

Λόγω των συστατικών  και της δοσολογίας του έχει τριπλή δράση και αντιμετωπίζει άμεσα το κρυολόγημα , τον πονοκέφαλο, τον πυρετό και ενδείκνυται για ρινίτιδες, ρινική συμφόρηση και για γριπώδεις καταστάσεις, ενώ παράλληλα ενισχύει το ανοσοποιητικό.

Το Talorbin® διαφέρει και υπερέχει από τα άλλα προϊόντα cold and flu ως προς την μορφή του αλλά και ως προς την δράση του, η οποία είναι πληρέστερη και ταχύτερη, με ευνοϊκό προφίλ ασφάλειας.

Διατίθεται σε συσκευασία 8 φακελίσκων σε κοκκία για πόσιμο διάλυμα και έχει ευχάριστη γεύση βανίλια – πορτοκάλι. Η συνήθης δόση για ενήλικες και εφήβους άνω των 15 ετών είναι ένας φακελίσκος διαλυμένος σε κρύο ή ζεστό νερό 2-3 φορές ημερησίως.

Από το stand της Pharma Q πέρασαν φαρμακοποιοί και βοηθοί από όλη την Ελλάδα και ενημερώθηκαν για τα όλα τα προϊόντα της εταιρείας, ιδιαίτερα ενδιαφέρθηκαν για το νέο Qpain® .

 Το Qpain® είναι ένα νέο τοπικό αντιφλεγμονώδες, περιέχει νατριούχο δικλοφαινάκη 1,5% w/w, δρα στοχευμένα και ενδείκνυται για τη συμπτωματική ανακούφιση του πόνου, που συνδέεται με την οστεοαρθρίτιδα σε επιπολής αρθρώσεις, στις οποίες περιλαμβάνεται και το γόνατο.

Περιέχει DMSO που ενισχύει την απορρόφηση της δικλοφαινάκης από το δέρμα και φτάνει άμεσα στην εστία του πόνου και της φλεγμονής. Σε αντίθεση με την από του στόματος φαρμακευτική αγωγή, η οποία διανέμεται μέσω της κυκλοφορίας σε όλο το σώμα, το Qpain® δρα κατευθείαν στον «στόχο» και ανακουφίζει από τη φλεγμονή και τον πόνο μυών και αρθρώσεων.

  • Ιδανικό για όσους δεν μπορούν να λάβουν αγωγή από το στόμα.
  • Εξαιρετικό προφίλ ασφάλειας.
  • Εύκολη συμμόρφωση του ασθενούς.